Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Silkkisen kermainen kana-sienipasta

Meillä on ollut muutama vähän odottamattomampi käänne viime aikoina ja aikataulut on heittäneet häränpyllyä useampaan otteeseen. Tällaisina viikkoina ruuan pitää olla hyvää ja kätevästi valmistuvaa ja mielellään sisältää paljon juustoa. Tiedättehän, sellainen ruoka, jonka voi prepata edellisiltana valmiiksi ja viimeistellä uunissa kermaiseksi jälkeen päältä rapeaksi.

Sitä paitsi mikä voisi mennä pieleen, kun reseptissä on kanaliemestä, kermasta ja valkoviinistä keitetty kastike, ruskistettuja sieniä, kuullotettua valkosipulia ja salviaa sekä parmesania ja pecorinoa? Niinpä!

 

 

 

Täydellinen kana-sienivuoka

 

1/2 grillattu broileri
350 g pastaa (esim simpukka)
1 rs (200 g) ruskeita herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
10 salvianlehteä

75 g voita
4 rkl jauhoja
4 dl kanalientä
2 dl kermaa
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
1/2 sitruunan mehu
2 rkl täysjyväsinappia

1/2 dl parmesania ja/tai pecorinoa raasteena

Perkaa puolikas broileri ja riivi lihat kulhoon. Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. Jäähdytä lävikössä kylmällä vedellä. Viipaloi herkkusienet ja ruskista niitä rasvassa pannulla. Kun herkkusienet ovat valmiit, lisää viipaloitu valkosipuli ja salvianlehdet, ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.

Kuumenna kanaliemi ja kerma. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin vispilällä. Anna jauhojen kuplia keskilämmöllä muutaman minuutin ajan mutta älä ruskista. Lisää kuuma neste vähitellen ja koko ajan vispaten. Jatka kuumentamista kunnes kastike sakenee. Lisää valkoviini, sitruunamehu ja sinappi. Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Sekoita noin 1/3 kastikkeesta pastan joukkoon. Levitä puolet pastasta vuuan tai padan pohjalle. Lisää sitten ruskistetut sienet, puolet jäljellä olevasta kastikkeesta, kana, loput pastasta ja loput kastikkeesta. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200 asteessa 25 minuuttia ja sitten vielä grillivastuksen alla 5-10 minuuttia niin, että pinta saa kauniin värin.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.