Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Uunipanzanella 

Uunipanzanella syntyi uunifetasalaatin jalanjäljissä, kun halusin jotain vähän ruokaisampaa, mutta unohdin ostaa kesäkurpitsaa ja pasta olikin loppu. Onneksi oli jo vähän kuivahtaneena ostettua patonkia, josta ajatus johti panzanellaan. Panzanellassa yhdistyy mun kestosuosikit tomaatti ja viinietikka, ja tässä uuniversiossa myös paahdettu fetajuusto ja rapeaksi paahtunut leipä.

Panzanella on myös hävikkiruokaa parhaimmillaan, sillä tähän uppoavat kuivan leivän lisäksi vähän nuhjaantuneet tomaatit ja mozzarellan loppu jääkaapista.

Olen tehnyt tätä nyt reilun viikon sisään kolme kertaa, koska kuvausvalon riittäminen on ollut vähän ongelmallista. Happotasapaino on kuitenkin samalla hioutunut täydelliseksi. Kastiketta ei saa laittaa liikaa, ettei leipä mene liian mössöiseksi. Samoin mozzarellan kanssa ei kannata liioitella, liian juustoinen leipäpaistos on yllättävän raskasta.

 

 

 

Uunipanzanella

 

250 g kypsiä (kirsikka)tomaatteja
2 kevätsipulin vartta
4-5 viipaletta kuivaa leipää
120 g fetaa
puoli palloa mozzarellaa
8 basilikanlehteä

kastike
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1/2 dl raastettua parmesania

Kuutioi kulhoon tomaatit, leipä ja juustot, hienonna sipulit ja basilika. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään, kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Kaada salaatti uunivuokaan ja ripottele päälle parmesanraaste.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia niin että mozzarella sulaa ja paistoksen pinta on rapeaa. Tarjoa kuumana salaatin kanssa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.