Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Vinkit lihattomaan lokakuuhun 

Viime viikonloppu sujui pitkälti kummipojan 1-vuotissynttäreitä järjestellessä, ja samalla sain potkaistua käyntiin joukukalenterikuvaukset. Kuvausten kanssa tulee kyllä kiire, koska kännykkäkuvauksen asettamista rajoituksista johtuen näin lokakuun alussa tulee jo arkisin niin aikaisin pimeää, ettei töiden jälkeen millään ehdi tehdä ruokaa ja kuvata sitä.

Vaikka en itse vietäkään  lihatonta lokakuuta, olen sitä mieltä ettei hyviä kasvisreseptejä voi koskaan olla liikaa. Niinpä keräsin blogiarkistosta omia suosikkirseptejä saman postauksen alle. Täytyy sanoa, että näitä kerätessä tuli moneen kertaan fiili, että tätä pitääkin tehdä taas!


Myskikurpitsa on parin vuoden ajan ollut yksi suosikkiraaka-aineitani, ja se on näkynyt vahvasti blogissakin. Esimerkiksi ihana fetalla ja linsseillä täytetty myskikurpitsa appelsiinitsatsikilla ja myskikurpitsa-ruusukaalipasta (tässä ohjeessa tosin käytettyä pekonia, mutta aivan yhtä herkullista tulee peksuttomasta pastasta) kuuluvat omiin kestosuosikeihin. Myskikurpitsa uppoaa myös kasvislasagneen.

Pasta on erinomaista arkiruokaa nopeutensa takia ja varhaiskaalipasta serkku,  herkullinen lehtikaalipasta, valmistuu ihan hujauksessa. Koska tähän ei mene koko punttia Lehtikaalia, seuraavana päivänä voi tehdä esimerkiksi feta-lehtikaalipiirakkaa, jossa on ihana, hyviä rasvoja sisältävä oliiviöljypohja.

Flunssakaudella on ihana syödä lämmittäviä, mausteisia keittoja, jotka sulattavat kohmeiset varpaatkin. Thaimaalainen curry nuudelikeitto on ihanaa pikaruokaa ja sitä voi tehdä kerralla isomman satsin esimerkiksi pakkaseen. Vegaaneille suosittelen täyteläistä tomaattikeittoa tai paahdettua maa-artisokka-mantelikeittoa. 

Lisää ihania vegereseptejä löytyy kategorialla vege. Ihanaa maanantaita kaikille!Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.