Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 23: blinipannari

Pikainen katsaus joulun jälkeiseen aikaan vielä näin ennen h-hetkeä. Koska jouluna tehdään yleensä suuret määrät ruokaa, myös hävikkiä syntyy helposti ja paljon. Monet jatkokäyttävätkin kinkkua keskiyön kinkkuvoileipien lisäksi vaikkapa hernekeittoon, karkkipossuun tai kinkkupizzaan, mutta hävikinehkäisyideoita ei ole koskaan liikaa. 

Oma kalapöydän hävikkivinkkini on blinipannari. Sen päälle voi levitellä pitkälti kaiken kalapöydän ylijäämän (sienisalaatin, mädit, graavikalat, sillit, paahtopaistin – you name it), ja halutessaan riisipuuron jämätkin saa upotettua taikinaan.

Syödään lautaset tyhjiksi ja tehdään ylijääneistä laatikoista vaikka rieskoja, rosollista falafeleja ja kylmäsavulohesta pastaa tai kiusausta. 

Alkuperäinen resepti by Riikka Kaila/Soppa 365.

Blinipannari


7 dl maitoa
200 g kermaviiliä
25 g (eli puolikas) tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
25 g voita sulatettuna

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota sekoittamalla. Sekoita nesteeseen myös jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunti, kunnes taikina kuplii reilusti. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.

Tarjoa smetanan, punasipulin, tillin ja joulupöydän rääppiäisten kanssa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.