Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 16: cashew-karpaloleipä

Isäni lempileipä on vuosia ollut cashew-karpalo-ciabatta. En itse oikein välitä ylimääräisistä sattumista leivässäni, mutta nyt joulukalenteria varten halusin tuttuun pataleipään vähän uutta kulmaa, ja päätin kokeilla, mitä mieltä olen näistä sattumista.

Pohjana on ihan uskomattoman idiootinvarma pataleipäohje, jonka löysin Pinch of Yumista viime vuonna. Leivästä tulee ihanan ilmavaa ja pehmeää ja kuori on rapea ja maukas, tästä ei viikonloppuaamu enää parane. 

Cashew-karpaloleipä

1/2 tl kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
7 dl jauhoja
3 1/2 dl vettä

1 dl cashew-karpakosekoitusta (tai niin 1/2 dl kumpaakin)

Sekoita isossa kulhossa suola, kuivahiiva ja jauhot. Sekoita kädelämpöinen vesi kuivien aineiden joukkoon puulastalla. Taikina on melko jähmeää ja tahmaista.

Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön noin 12 tunniksi (yön yli toimii hyvin).

Laita valurautapata kansineen uuniin ja laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Irrota taikina varovasti sormin kulhosta ja kippaa se hyvin jauhotetulle leivinpaperille. Ripottele cashewit ja karpalot taikinan päälle ja käännä varovasti taikina kaksin kerroin niin, että täytteet jäävät sen sisään. Muotoile taikina varovasti palloksi (se on löysää ja lässähtää kyllä), jauhota ja peitä kelmulla siksi aikaa kun uuni kuumenee.

Kun uuni on lämmennyt, ota pata uunista ja nosta leipä leivinpapereineen pataan (leivinpaperi jää leivän ja padan väliin), sulje kansi ja paista 225 asteessa 30 minuuttia. Poista sitten kansi ja paista vielä 10-15 minuuttia.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.