Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 19: Earl Grey -glögi

Olen viime vuosina viehtynyt punaviinigögin lisäksi vaaleisiin glögeihin. Niissä on samaa mausteista keveyttä kuin lämpimässä omenasiiderissä, ja esimerkiksi Marlin vaalea glögi maistuu hyvältä myös kivennäisveden kanssa.

Koska olen myös suuri teen ystävä, ihastuin heti Hanna Stoltin VEGE Talvi -kirjan vaaleaan Earl Grey -glögiin. Itsetehty glögi on muuten myös kiva jouluvieminen, kunhan muistaa säilyttää sen jääkaapissa. Tässä glögissä viinillä ei ole suurta väliä – kunhan se on vaaleaa ja kuivaa – sillä mausteet peittävät pitkälti viinin maun. Lahjaglögissä kannattaa panostaa kivannäköiseen pulloon.

Vaalea Earl Grey -glögi

1/2 l tuorepuristettua omenamehua
1/2 l kuivaa valkoviiniä
2 dl vettä
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
12 neilikkaa
4 tähtianista
2 kanelitankoa
14 kardemummanpalkoa
1 vanilijatanko
1 rkl Earl Grey -teetä (tai 2 pussia)
3 tl appelsiininkukkavettä

Halkaise vanilijatanko ja raaputa siemenet kattilaan (lisää myös itse palko). Mittaa loput ainekset appelsiininkukkavettä lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Ota kattila pois levyltä ja lisää appelsiininkukkavesi. Siivilöi glögi ja tarjoa kuumana.

Voit myös pullottaa glögin uunissa tai keittämällä steriloituun viinipulloon.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.