Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 20: syötävät joululahjat

Syötävät joululahjat ovat palvelujen ja muiden aineettomien lahjojen lisäksi lähellä sydäntäni, ne kun eivät kerrytä rojua nurkkiin. Niistä saa myös helposti kauniita ja henkilökohtaisen tuntuisia pakkauksia, ja esimerkiksi erikoisruokavaliot on helppo huomioida.

Jos nurkissasi on ylimääräisiä purkkeja ja haluat koostaa ystävillesi tai perheellesi herkkukoreja, seuraavat reseptit ovat aktiiviselta valmistusajaltaan nopeasti, maistuvat herkulliselta ja nostavat lahjan persoonalliselle ja viitseliäälle tasolle.

Säilötyt sitruunat
Itsetehty granola
Puolikuivatut tomaatit
Risottosekoitus purkissa


 

Jos viet tuliaisiksi viiniä tai glögiä, liitä viinipullon kylkeen omatekoista glögimaustetta, tai tee koko glögi itse! Myös drinkkipohjana toimiva shrub on erinomainen lahja, ja siitä voi taikoa niin holittomia kuin holillisiakin drinkkejä.

Vaalea Earl Grey – glögi
Punaviiniglögimauste
Viinietikkasiirappi eli shrub

Mikäli joulu on sinullekin suklaan juhlaa, miten olisi omatekoiset keksit tai suklaaherkut kauniisti sellofaaniin pakattuna?

Valkosuklaa-karpalokeksit
Suklaakaarna
Vadelmaiset suklaa-mantelivoiherkutJätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.