Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 13: minttusuklaakaarna

Hyvää Lucian päivää! Valoa pimeyteen tosiaan tarvitaan.

Pimeyttä taittavat oivallisesti myös erilaiset jouluherkut, esimerkiksi piparminttuinen suklaakaarna. Suklaakaarna on siitä kivaa, että se syntyy todella helposti. Sen kun sulattelet suklaata, heität sekaan ja/tai päälle vähän mausteita ja koristeita ja annat kovettua. Tietysti siinä on vähän muutakin, ja etenkin lahjaksi annettava suklaa kannattaa ehdottomasti temperoida, jotta se säilyy napsahtavana eikä harmaannu tai vaadi jääkaappisäilytystä. Temperoimaton suklaa pehmenee huoneenlämmössä nopeasti, joten se täytyy säilyttää jääkaapissa.

Mutta mahdollisuudet ovat rajattomat. Itse käytin mausteena tummaa suklaata, valkosuklaan mausteena piparminttuöljyä ja koristeluina marmorointia ja punaista elintarvikeväriä. Seuraavaksi lähtee kokeiluun rocky roadin inspiroima kaarna tai 52 weeks of deliciousnessin joulusuklaa.

Lisää temperoinnista esim täältä.

Minttusuklaakaarna

180 g tummaa suklaata
145 g valkosuklaata
pari tippaa piparminttuaromia
pari tippaa punaista elintarvikeväriä

Sulata tumma ja valkosuklaa eri kulhoissa vesihauteessa. Temperoi. Lisää piparminttuaromia valkosuklaan joukkoon maun mukaan, aloita parilla tipalla.

Levitä temperoitu tumma suklaa leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan esim palettiveitsellä tai nuolijalla. Kaada valkosuklaa raitoina tumman suklaan päälle. Tiputa muutama tippa punaista elintarvikeväriä sinne tänne valkosuklaan päälle. Marmoroi pinta hammastikun avulla.

Nosta suklaa kylmään jähmettymään pariksi tunniksi. Temperoitu suklaa säilyy hyvänä huoneenlämmössä, mutta säilytä temperoimaton suklaa jääkaapissa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.