Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 2: myskikurpitsalaatikko

Olen pohjimmiltani alkuruokaihminen. Mätän joulu-, juhannus- ja buffetpöydässä alkuruokia kuin viimeistä päivää ja olen sitten pääruuan aikaan jo pallonmallinen, enkä jaksa enää koskea pääruokaan. Se ei sinänsä haittaa, koska alkuruuat – yleensä erilaiset kalat, merenelävät ja marinoidut kasvisasiat – ovat paljon parempia kuin juhlapyhä-
tai buffet-pääruuat. Sitten jos pääruokapöydästä löytyy jotain hyvää, ollaankin ongelmissa, koska vatsani on jo ääriään myöten täynnä ja päädyn varastoimaan ruokaa poskiini kuin pikku maaorava.

Aikuisena olen kuitenkin löytänyt laatikot. Tai lähinnä perunalaatikon, niistä muista en niin perusta. Mutta koska laatikkohan on pohjimmiltaan uunitettua kasvissosetta, ajattelin että myskikurpitsahan sopisi täydellisesti joululaatikkoon.

Poikaystävän mukaan tämä joulumaustein maustettu kurpitsalaatikko oli perunalaatikon lisäksi ainoa laatikko, josta hän on koskaan tykännyt.

Myskikurpitsalaatikko joulumausteilla

noin kilon myskikurpitsa
2 (luomu)kananmunaa

2 tl pumpkin pie -maustetta

1 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 rkl siirappia
2 dl (luomu)kermaa
korppujauhoa
voita

Puolita myskikurpitsa pituussuunnassa ja poista siemenet. Laita myskikurpitsa leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 150 asteessa kypsäksi, noin tunti. Anna kurpitsan jäähtyä ja kaavi malto lusikalla kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella, jotta rakenteesta tulee sileämpi. Lisää kananmunat, mausteet ja siirappi, sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja sekoita sose paksuksi velliksi. Voit pakastaa laatikon tässä vaiheessa ja paistaa sen vasta myöhemmin. Ota laatikko sulamaan jääkaappiin yön yli ja siirrä sulanut laatikko paistovuokaan.

Voitele noin 1,5 litran vetoinen uuninkestävä astia voilla. Kuorruta laatikko korppujauholla ja laita pinnale pari voinokaretta. Paista laatikkoa 150 asteessa 2 tuntia. Tarjoa joulupöydässä kinkun ja ruusukaalilisäkkeen kera.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.