Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 9: punajuuri-portviini-cocktail

Olen henkeen ja vereen glögi-ihminen, ja tänä syksynä glögiä on kulunut jo useampi pullo. Mehuglögi korvaa suurelta osin teenjuonnin joskus marraskuun vaihteen korvilla, ja tätä jatkuu yleensä jonnekin tammikuun paikkeille. Perjantai- ja lauantai-iltaisin tulee usein siemailtua myös punaviiniä tai lorautettua sitä glögin sekaan.

Välillä on kuitenkin kiva kokeilla jotain muuta. Kesän hedelmäiset mojitot ja muut kirkkaat cocktailit eivät oikein istu joulukuulle, mutta onneksi osallistuin taannoin Olo Garden & Barin Blogger’s Dinnerille, jossa maistoin parasta cocktailia aikoihin. Alkuperäisen drinkin reseptistä minulla ei ole sen tarkempaa tietoa, joten reseptikehityksen aikana vietin varsin mukavan lauantain punajuuri- ja vadelmamehun sekä portviinipullon kera.

En lopulta lähtenyt lisäämään cocktailiin mitään muuta näiden kolmen ainesosan lisäksi. Vadelmamehutiiviste oli juuri sopivan makeaa taittamaan punajuurimehun maanläheistä makua ja portviini sopii täydellisesti kolmanneksi pyöräksi. Juoma tarjotaan viilennetystä lasista kylmänä, joten se sopii myös sellaisiin hetkiin, kun on aivan liian lämmin glögille, pikkujouluihin alkumaljaksi tai jälkkäriviinin sijaan ruokailun päätteeksi. Meillä testattiin lokakuisen kämppäkierroksen yhteydessä myös kuskin versiota, johon tuli ainoastaan mehuja, ja sekin oli huippuhyvää! Siitä lähtee vaikka aamu kivasti käyntiin punajuuri-vattumehulla.

Punajuuri-portviini-cocktail 4:lle

1 dl punajuurimehua
1/2 dl vadelmamehutiivistettä (esim Brunneby)
2 dl portviiniä

jäitä

Mittaa kaikki juoman aineet parin jääpalan päälle cocktail-shakeriin. Sulje korkki ja ravista sekaisin. Siivilöi juoma neljään viilennettyyn lasiin.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.