Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 11: puolikuivatut tomaatit

Puolikuivatut tomaatit on jotain niin hyvää, että voisin syödä niitä päivittäin. Itseasiassa joulukalenterin tekovaiheessa söinkin, koska eka pellillinen tuli napsittua jo ennen purkitusta, niin hyviä näistä tulee.

Uunissa paahtaminen syventää tomaatin makua ja tekee niistä ihanan makeita ja koukuttavia. Ne sopivat esimerkiksi leivän päälle, salaattiin, pizzan päälle tai pastaan. Ja kuten edellä mainitsin, nämä ovat ihan loistavia snäckejä. 750 g voi kuulostaa paljolta – se on 3 rasiaa – mutta ainakin omasta mielestäni se on minimimäärä mitä kannattaa alkaa tekemään. Uunikuivaus kestää kuitenkin 3 tuntia määrästä riippumatta, ja 3 rasiallista on suunnilleen se määrä, joka uunipellille kerralla mahtuu.

Puolikuivatut tomaatit


750 g miniluumutomaatteja
sormisuolaa
mustapippuria
timjamia

rypsiöljyä

Leikkaa tomaatit pitkittäin puoliksi ja asettele leikkuupinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Mausta tomaatit suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla ja paahda niitä kolmisen tuntia 100-asteisessa uunissa.

Anna tomaattien jäähtyä ja siirrä ne puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada päälle öljyä niin, että tomaatit peittyvät. Säilytä jääkaapissa. Tomaatit säilyvät noin reilun viikon.

Halutessaan tomaatista voi tehdä myös sekasäilykkeen esim oliivien, fetajuuston ja basilikan kanssa. Muista käsitellä säilöttäviä aineksia vain puhtailla välineillä (mielellään kertakäyttöhanskoilla) ja tarkista tuotteiden parasta ennen -päivät.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.