Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 7: säilötyt sitruunat

Tykkään tehdä itse joululahjoja, ja ruokaihmisenä harvat lahjat ovat mielestäni ruokalahjoja parempia. Olen aina tykännyt esimerkiksi kauppojen valmiista herkkukoreista ideana, ja taisin olla lukiossa, kun kokosin ensimmäiset omat lahjaherkkukorini.

Pohjois-Afrikkalaisessa keittiössä käytettävät suolaan säilötyt sitruunat ovat hyvä esimerkki itsetehdystä ruokalahjasta, sillä niillä kestää noin kuukausi tekeytyä ja ne säilyvät useita kuukausia.

Suolaan säilöttyjä sitruunoita käytetään esimerkiksi marokkolaisissa pataruuissa ja ne näyttävät ihanan pirteiltä purkissa. Tämä resepti on mukailtu Sandron keittokirjasta.

Säilötyt sitruunat

4 pientä luomu sitruunaa
2 sitruunan mehu
3 rkl suolaa
1 kanelitanko
1 rkl sokeria

Pese sitruunat huolellisesti ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Keitä puhdasta lasipurkkia noin 5 minuuttia niin, että siitä tulee steriili.

Lado sitruunaviipaleet tiiviisti purkkiin ja ripottele viipaleiden väliin suolaa. Painele viipaleita, jotta niistä irtoaa mehua.

Yhdistä pienessä kattilassa sitruunamehu, kanelitanko ja sokeri. Kiehauta, poista kanelitanko ja kaada neste sitruunoiden päälle niin, että ne peittyvät. Sulje purkki ja säilytä sitä pari päivää huoneenlämmössä. Siirrä purkki jääkaappiin ja anna tekeytyä ainakin 4 viikkoa.

Säilytä avattua purkkia jääkaapissa ja käytä 3 kk kuluessa valmistuksesta.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.