Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 21: suussa sulava uunipuuro

Riisipuuro kuuluu mielestäni jouluun, vaikka Poikaystävä ei sitä syökään. Odotan jo innolla aaton puurohetkeä koirien kanssa, Baltazar ainakin arvostaa puuroa suuresti. Mulla tuppaa kattilassa tehty riisipuuro aina kiehumaan yli koska en vaan malta vahtia kattilaa jatkuvasti, vaan puuhailen kaikkea muuta samalla. Onneksi uunipuuro valmistuu kattilapuuroa helpommin: se saa hautua lempeässä lämmössä yön yli ja bonuksena saa herätä ihanaan puurontuoksuun.

Tänä vuonna riisipuuro tehdään kanelilla, vaniljalla ja kardemummalla maustettuun kookos-ja kauramaitoon, eli se sopii myös vegaaneille. Ylijääneen puuron voi hyödyntää esimerkiksi pannariin tai riisivanukkaassa. 

Vegaaninen uunipuuro

1 l kauramaitoa
1 prk kookosmaitoa
2 kanelitankoa
1 vanilijatanko
6 kardemummanpalkoa
1 1/2 tl suolaa
2 dl riisiä

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti. Lisää kaikki aineet pataan ja nosta pata uuniin. Anna hautua yön yli (8-10 tuntia). Poista kaneli- ja vanilijatangot sekä kardemummanpalot, tarjoa maidon tai esim päärynähillokkeen kanssa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.