Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Joulukalenterin luukku 3: valkosuklaa-piparminttumokkakaakao

Ensimmäinen adventti  ja kiireisen marraskuun jälkeen loput talvivalot ja muutama valittu joulukoriste pääsi vihdoin paikoilleen ennen eilisiä sisaruspikkujouluja. Meidän kinkereissä tarjoilitiin kylmäsavuporosta tehtyjä voileipäkakkupalloja, täytettyjä ruissipsejä sekä Maku-lehdestä bongattua GT-juustokakkua. Nom! Tänään vähän väsyttää, mutta onneksi pääsee lounaalle Poikaystävän vanhempien luo, eli ei tarvitse itse ruveta kokkailemaan 🙂 Illalla poltellaan kynttilöitä ja suunnitellaan ehkä vähän itsenäisyyspäiväjuttuja.

Piparminttuinen valkosuklaakaakao sopii lämmittämään pakkasessa tai räntäsateessa kylmentyneet sormet, posket ja varpaat. Se on täyteläistä ja makeaa, eikä sitä voi juoda kerralla paljoa, mutta siitä tulee jouluinen ja iloinen olo.

En juonut moneen vuoteen suodatinkahvia, mutta olen aina ollut suuri cafe latten ystävä. Olen aina myös ihastellut kahviloiden överikahveja, joihin tulee erilaisia makusiirappeja, suklaakastikkeita, strösseleitä ja mausteita. Yleensä nämä ovat kuitenkin omaan makuuni niin överimakeita, että niitä tulee tilattua tosi harvoin. Tämäkin kaakao on tosi överimakea, suositeltu annos on siinä puolentoista desin paikkeilla – isommasta määrästä tulee lievä sokeriällötys. Paitsi Poikaystävälle, joka lipitteli kaakaota kaksi mukillista.

Juomasta voi tehdä myös vegaanista käyttämällä vegaanista valkosuklaata sekä korvaamalla minttukahvijuoman kauramaidolla ja teelusikallisella pikakahvia (ja ekstratujauksella piparminttuöljyä/aromia). Myös rasvattomampi kauramaito tietenkin käy, mutta itse tykkään iKaffen rasvaisuudesta tässä överikaakaossa. Yli jäänyt juoma maistuu myös kylmänä, mutta valkosuklaa saattaa silloin erottua muusta juomasta.


Valkosuklaa-piparminttumokkakaakao

4:lle

4,5 dl rasvaista kauramaitoa (esim Oatlyn iKaffe)
1,5 dl minttukahvijuomaa (esim Paulig Frezza Mint)
100 g valkosuklaata
½ tl piparminttuöljyä/aromia
murskattuja Marianneja
(kahvilikööriä)

Kuumenna kauramaito ja minttukahvijuoma kattilassa lähes kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä ja paloittele valkosuklaa kuumaan maitoon. Anna seistä noin 5 minuuttia ja vispaa seos tasaiseksi. Näin suklaa sulaa tasaisesti, eikä jää pieniksi sattumiksi maidon sekaan. Mausta kaakao ripauksella piparminttuöljyä ja halutessasi lorauksella kahvilikööriä.

Kaada kaakao mukeihin ja ripottele päälle Mariannerouhetta. Tarjoa kuumana.

Tsekkaa myös kookosmaitoon tehty ja jouluisella kurpitsapiirakkamausteella ryyditetty eggnog.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.