Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Vegaaniset “etanat”

Tänä vuonna blogi on jäänyt vähän muiden hommien jalkoihin, mutta viikolla tekemistäni vegaanisista “etanoista” tuli sen verran paljon reseptikyselyä, että piti kaivaa WordPress-tunnarit esiin ja vähän blogata.

Meillä vietettiin tammikuussa vegaanikuukautta ja sen jälkeenkin ollaan pysytelty yhdessä tai ihan maksimissaan kahdessa lihapäivässä per viikko, ja olen yrittänyt vähentää myös juuston käyttöä. Nämä vegaaniset etanat tai vetanat tehdään ruskeista herkkusienistä, jotka ensin marinoidaan valkosipuliöljyssä yön yli ja sitten upotetaan valkosipulivoikylpyyn.

 

Vegaaniset etanat 

ruskeita herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
3 timjaminoksaa
1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
3 rkl viinietikkaa
1 tl suolaa
mustapippuria

Putsaa ja halkaise herkkusienet. Purista valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi herkkusienten päälle purkkiin ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

2 tl jauhoja
½ sitruunan mehu
10 salvianlehteä

60 g vegaanista voita
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ravintohiivahiutaleita

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja kuullota herkkusieniä noin 5 minuuttia, kunnes ne hiukan ruskistuvat. Sekoita herkkusienien joukkoon 2 tl jauhoja. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Pilko salvianlehdet ja lisää ne pannulle. Sammuta levy.

Sekoita valkosipulivoin ainekset keskenään. Nostele herkkusienet etanapannun koloihin ja levitä valkosipulivoitahna niiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes voi on sulanut ja kuplii, noin 5 minuuttia. Jos sinulla ei ole etanapannuja, voit laittaa kaikki herkkusienet pieneen uunivuokaan ja tiputella valkosipulivoin nokareina sienten päälle.

Tarjoa etanoiden tapaan kuumana vaalean leivän kanssa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.